понеделник, 30 ноември 2009 г.

Зодия и спорт




Не знам колко е сериозно, но изключително популярно в последно време стана да избираме хранителния си режим според зодията. Това правят и много от холивудските звезди. Специалистите твърдят, че полза от физическите натоварвания има само тогава, когато те са съобразени със зодиакалния знак на трениращия.

Везни, Водолей и Близнаци - щом сте роде­ни под тези знаци и ваша­та стихия е Въздухът, по време на заниманията ви със спорт, главата ви тряб­ва да работи активно, по­неже ви е нужно разнооб­разие. За да не губите нас­тройката си, е необходи­мо често да тренирате. Идеалният режим е чети­ри пъти в седмицата. Това не само ще ви помогне да запазите фигурата си, но и ще ви спаси от стреса.Изпробвайте нови, супер съвременни тренажо­ри. С тях ще тренирате едновременно и тялото, и мозъка. За органа си на мислене изберете тренировки в духа на тайчи или йога. Занимавайте се на чист въздух.Полезни са спортовете, които обединяват коорди­нацията и умствената дейност. Подходящи са тренировките, при които участват и двете ръце: скачане на въже или кикбокс.
Овен, Лъв и Стрелец - щом сте родени под тези знаци и вашата стихия е Огънят, вие сте пълни с живот и желаете да полу­чите максимум удоволст­вия от всичко, с което се занимавате. Във вас има много енергия, което ви позволява да тренирате 5 пъти седмично. За поддър­жане на добра форма са достатъчни и само 2-3 пъ­ти в залата, стига в оста­налите дни да водите ак­тивен начин на живот. По характер сте общителни – подхождат ви ко­лективните спортове. Да играете в отбор, за вас е върхът! Особено подхо­дящ в това отношение е баскетболът. Полезни колективни мероприя­тия са колоезденето и пешите преходи. Тег­ли ви всичко ново, по­ради което трябва да изпробвате последния вик на модата – бразилския танц „капоейра“, в който риту­алните движения се съчетават със съвре­менната аеробика.
Ако обичате да се съревновавате, проб­вайте се в окинавското карате – едно от най-кра­сивите бойни изкуства на Изтока. Не забравяйте и за силовите занимания.
Рак, Скорпион и Ри­би - щом сте родени под тези знаци и вашата сти­хия е Водата, вие сте меч­тателни натури и по-скоро предпочитате масажите пред заниманията със спорт. Все пак трябва да се движите повече, тъй ка­то организмът ви е скло­нен да задържа вода. За да я изгоните, трябва по­вече да се потите чрез фи­зическо натоварване. Ако не можете редовно да посещавате тренажорните зали, бягайте сутрин или поне упражнявайте сутрешна гимнастика. Пра­вете коремни преси.Изпълнявайте повдига­не на тялото от лег и пов­дигане на краката с опора на лактите – по 20 пъти дневно.Отдайте предпочитание на аеробните натоварва­ния, за да се потите пове­че – опитайте например аеробика, тае бо, но можете да уп­ражнявате просто бягане на място под звуците на енергична музика. Посещавайте басейн не по ряд­ко от веднъж седмично. За вас са подходящи всички водни спортове.
Козирог, Телец и Де­ва - щом сте родени под тези знаци и вашата сти­хия е Земята, вие сте сил­ни като самата земя, а то­ва означава, че сте спо­собни на всякакво спорт­но натоварване. Сдържа­ни и спокойни, вие сте склонни да планирате сво­ите тренировки предвари­телно. Постарайте се да се занимавате 3 пъти сед­мично по 45 минути.Имате силна воля и сте в състояние да изпълните всичко, което сте си набе­лязали. Използвайте това си качество за постигане на високи спортни успехи. Тъй като се нуждаете от мигновени резултати, мо­жете да работите на уре­ди във фитнес зала с ком­плексни упражнения за всички групи мускули по споменатата по-горе прог­рама пилатес.Упражнявайте спортове и на открито. Полезни за вас са бягането, конният спорт, голфът. Не губете време с водни спортове, тъй като винаги трябва да усещате твърда почва под краката си. Отдайте предпочитанията си на прости­те, но за това пък по-нап­регнати тренировки.


четвъртък, 26 ноември 2009 г.

НОВО! ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

ТРЕНИРОВКИ ПО СТЕП АЕРОБИКА и АНТИЦЕЛУЛИТНА ГИМНАСТИКА

Ако имаш излишни 4-5 кг и се чувстваш изпълнена с енергия, то Степ аеробиката е твоят спорт!С интензивната и забавна тренировка ще стегнеш бързо тялото си до Коледните и Новогодишни празници.Ако си начинаеща, ела и опитай!Комбинациите са лесни дори за начинаещите!Борбата с целулита продължава цял живот. Може да не е лесно, но пък резултатите са чудесни!
Затова започнете ежедневното спортуване от днес!



вторник, 24 ноември 2009 г.

Антицелулитна диета - комбинирайте с гимнастика и масаж!




Избавянето от така омразния целулит е комплексна задача, т.е необходим е по-широк поглед върху проблема и комплексното му разрешение.Комбинирайте антицелулитната гимнастика с антицелулитен масаж и задължително с лека диета(балансиран хранителен режим). Оправдания от рода на липса на средства са неоснователни, тъй като в интернет има достатъчно информация и част от процедурите бихте могли да ги изпълнявате у дома(гимнастиката или масажа). Ако все пак имате възможност, доверете се на специалисти! До тук говорихме за причините за появата на целулит, за начините за борба с него.Сега ще разкажа как реално да постигнем целта си - ДА ПРЕМАХНЕМ ЦЕЛУЛИТА! Аз имам личен опит в тази борба и на моменти(особено през зимата) отново ми се налага да си припомня как става това.
Heкa зaпoчнeм c нaчинa нa xpaнeнe.
 B никaкъв cлyчaй нe ce пpeпopъчвaт cтpoги диeти! Te дopи мoгaт дa ycилят paзвитиeтo нa цeлyлитa, тъй кaтo пpи рязката промяна в теглото, ce гyби eлacтичнocттa нa кoжaтa. Ocвeн тoвa липcaтa нa xpaнa пpeчи зa нapacтвaнe нa мycкyлитe и oттaм зa изглaждaнeтo нa бeдpaтa.
Пpeпopъчвaни xpaни ca зеленчуците, плодовете, цитpycoви плoдoвe, пилeшкo или пyeшкo мeco, пeчeнa pибa, ниcкo мacлeнo млякo. Намалете хляба и тестените храни. Opизът и кapтoфитe cъщo ca ocнoвни вpaгoвe нa цeлyлитa. Бoгaтитe нa нeзaмeними мacтни киceлини xpaни cъщo зaпaзвaт кoжaтa млaдa и глaдкa. Изoбщo cтapaйтe ce дa ce xpaнитe cъc ecтecтвeнa и чиcтa xpaнa. Haмaлeтe coлтa и зaxapтa!Как организма ни възприема и обработва дадена храна има голямо значение. Toвa, кoeтo e здpaвocлoвнa xpaнa зa eдин, зa дpyг мoжe дa нe e, зaщoтo знaчeниe имaт нe caмo cъcтaвът и вкycът нa xpaнaтa. Koгaтo ce пpeдпpиeмa диeтa тpябвa дa ce взeмe пpeдвид възpacтa, пoлa, oбщoтo cъcтoяниe нa opгaнизмa.
Дa нe зaбpaвямe нaпиткитe. Haй-пoлeзнa нaпиткa e пpяcнo изцeдeния coк. Зaпoчвaйтe дeня cи c 1 чaшa пpeди зaкycкa и нe ce cтpaxyвaйтe oт кaлopиитe, кoитo cъдъpжa. Cъcтaвкитe нa пресните coкoвe ca много пoлeзни. Ocoбeнo пoлeзни ca цитpycoвитe coкoвe, ябълкoвия и мopкoвeния coк. Пийтe минepaлнa вoдa, кaтo нa вceки двe ceдмици cмeнятe видa й или се снабдявайте от някой близък минерален извор. Haмaлeтe aлкoxoлa дo eднa - две чaши винo нa дeн. Cъщoтo ce oтнacя зa кaфeтo и нeкa бъдe бeз зaxap и cмeтaнa(ако можете да го консумирате по този начин).
Каквото и да си говорим, в борбата срещу целулита е важно да не прекаляваме с каквато и да е храна, да приемаме много течности и да осигуряваме на тялото си необходимата двигателна активност.
Внимание: Не очаквайте светкавични резултати! Премахването на целулита зависи изцяло от неговия процент на развитие до момента на Вашето решение. Първите видими резултати с комплексната борба срещу целулита ще забележите след 2-3 месеца.Това не бива да ви обезкуражва!Важното в случаят е, че ще на правите този режим -хранителен + гимнастика + масажи ваш начин на живот и ще постигнете траен резултат.Само го поискайте и ще го постигнете!

неделя, 22 ноември 2009 г.

Антицелулитна гимнастика - как да се преборим с "портокаловата кожа"

Ако все още сте в невидение какво е целулит - стиснете с два пръста кожата на бедрото или седалището и вижте образувалите се вдлъбнатинки и издатинки, т.е. ефекта на "портокаловата" кожа. Той се различава от обикновеното затлъстяване по една неприятна особеност: не изчезва, дори и да отслабнете. Всички жени знаят, че целулитът е разпространено явление. Но "портокаловата" епидемия има избирателен характер - поразява само представителките на нежния пол. Мъжете не са заплашени от тази болест на подкожната мастна съединителна тъкан. Трудно е да се обвинят естрогените, че причиняват развитието на целулит. Женските полови хормони притежават не едно полезно свойство. За съжаление в живота не всичко протича така гладко, както ни се иска. Хормоналните "сътресения", т.е. колебанията на хормоналните нива през пубертета, по време на бременността, в началото или в края на приемането на орални контрацептиви водят до нарушения в процесите на регулиране на мастните отлагания и образуването на нова мазнина.
Причината за наличието на "портокалова кожа" е промяната в структурата на съединителната тъкан, която разделя мастната тъкан на делчета. Натрупаните мастни клетки се раздуват, като може да увеличат обема си до 60 пъти и по този начин да затруднят кръвообращението и лимфния поток. Вследствие на което съединителната тъкан се деформира, просмуквайки течност се надува и втвърдява и върху кожата се появяват неравности във формата на трапчинки. Колкото повече се увеличава количеството подкожна мастна тъкан, по-големи стават трапчинките. Първият симптом за зараждане на целулит е по-трудното зарастване на рани и синки. Може да се появят малки отоци и подпухналост. Ако не обърнете внимание на време, отоците нарастват и по кожата се появяват неравности, които се забелязват при движение на долните крайници. Следващия етап е образуването на "портокалова кожа", съпроводено с появата на уплътнения и синини. Със задълбочаване на процеса, целулитът се забелязва дори и при отпусната кожа. Дейността на повърхностните вени е затруднена и в капилярите се задържа кръв. Когато цветът на кожата се измени и придобие синкав оттенък, тогава целулитът от козметичен дефект е прераснал в медицински. След като "мастните топчета" достигнат критична маса, "портокаловата кожа" става забележима. В ранните стадии е достатъчно да стиснем кожата на бедрото между палеца и показалеца - появят ли се малки подутинки и падинки, значи процесът е започнал. И ако не се спре, след 5 г. ще имате грапава кожа, която не се заглажда, дори при опъване. Рано или късно, при 8 от 10 жени лекарите диагностират явлението целулит. При него няма никакви възпаления, а само нарушения в кръвоснабдяването на тъканите. Целулитът е болестно състояние само в късните стадии, когато грапавините определено не радват очите. Днес фармацевтичната индустрия предлага препарати и още за лечение на целулит, но нито едно от тези средства не гарантира 100-процентов резултат, прилагани самостоятелно. Освен това лечението е комплексно и трябва да продължи до края на живота, да стане начин на живот. Основните принципи за борба с целулита са подобряване на кръвообращението в подкожната съединителна тъкан и отстраняване на вредните фактори: да се намали консумацията на въглехидрати; да се ограничи постъпването на животински мазнини; да се избавите от вредните навици като пушенето. С всички тези общооздравителни мерки отстранявате неблагоприятния фон за развитието на целулита и е възможно да спрете или забавите процеса на образуването му.
Методите от следващата група, макар и общоукрепващи, имат по-голямо значение от общооздравителните. Активността на мускулите способства за усилване на кръвообращението в подкожната съединителна тъкан и така способства за разрушаването и разнасянето на мастните топчета. Правете специална антицелулитна гимнастика, която подобрява кръвообращението на седалището и бедрата, и способства за премахването на „портокаловата” кожа. Допълнителните упражнения за проблемните зони при жените - корем, бедра и ханш подобряват кръвообращението в седалището и бедрата и способства за отстраняването на “портокаловите” изменения на кожата. Ще усетите ефект, ако изпълнявате системно упражненията 2-3 месеца. Постепенно увеличавайте натоварването, но без излишни тежести. За решаването на "целулитния" въпрос трябва да укрепвате не само мускулите на краката. Задължително правете и коремни преси - те ще подобрят стойката ви и ще ви помогнат да решите много проблеми с храносмилането. Също толкова важни са и масажите. Избягвайте тесните дрехи и прекалено високите обувки. Хранете се здравословно! Колко пъти сте започвали "нов живот" от понеделник и сте завършвали деня с майонезена салата и пържени картофи? Бъдете постоянни в желанията си, следвайте ги неотколонно и скоро ще постигнете добър резултат!
Антицелулитна диета!Защо не?!
Тъй като целулитът поразява в еднаква степен и пълните, и слабите жени, трябва да отбележим, че при хората с наднормено тегло проблемът е значително по-сложен. Не трябва да изпадаме в крайности и да се подлагаме на строги диети – това ще предизвизва повече загуба на мускулна маса, отколкото на мазнини.Най-важният момент е балансираната диета!
Препоръчителни храни: фасул, плодове, зеленчуци, черен хляб, макарони, спагети и кафяв ориз. Позволени са още нискомасленото мляко (кисело и прясно), постното месо – пилешко или пуешко, и печената риба.Задължителни са още ядките – всички те са източник на добри мазнини.Старайте се да консумирате естествена храна с максимално просто приготвяне.
Забранени продукти: пречистените продукти от рода на рафинираната захар, белия хляб, белия ориз и фидето, както и мазното месо и продуктите, съдържащи хидрогенизирани мазнини(маргарини), торти и сладки, трябва да зачеркнете категорично от листа с позволените храни.
Спорт. Задължително!
Започнете редовни занимания със спорт. Тялото ще ви се отблагодари, изгаряйки запасите от мазнини. Можете да изберете ходене, каране на колело или пък специални антицелулитни  упражнения. Антицелулитната гимнастика е специално подбран комплекс от упражнения за ефективно стягане, тонизиране и отслабване. Специалните упражнения са насочени към проблемните зони на женското тяло където най-често се образува целулит- бедра, ханш, корем, ръце.
 Хубавото е, че дори да сте начинаеща, лесно ще се справите с тази гимнастика. Съвсем нормално е след първата тренировка да усещате напрежение в мускулите, но този проблем отшумява след 3-4 тренировки. Работи се без излишни тежести с повече повторения. Съвет: ако сте начинаеща - правете с една серия по-малко през първите 2-3 тренировки. Съветвайте се с инструктора.
Той е точно за това - да Ви помогне да постигнете Вашата фитнес цел!

събота, 21 ноември 2009 г.

ПИЛАТЕС в Бургас

Актуализирам часовете си по ПИЛАТЕС :
НЕДЕЛЯ от 15:30 ч.
Спортен център ИЗГРЕВ/зад Велека 
***
За въпроси и контакти относно тренировките
тел.0889 618 108

***

петък, 20 ноември 2009 г.

4 националки на европейско по аеробика 2009 в Либерец, Чехия


От 21-и до 23-и ноември е европейското първенство по аеробика  (Програма) което ще се проведе в чешкия град Либерец България ще бъде представена от четири състезателки, които заминаха тази сутрин за Чехия. Българската група се води от шефката на родната федерация по аеробика Йорданка Благоева.
Отпътуването на летище София съвпадна със заминаването на националния тим по футбол за контролата в Малта.
Йорданка Благоева и Станимир Стоилов успяха да си разменят няколко думи като взаимно си пожелаха успех в предстоящите състезания.
Къде на майтап, къде на истина от отбора по аеробика попитаха журналистите защо обръщат повече внимание на футболистите, които още не са се класирали за европейските финали, а те отиват на еврофинали в Либерец.
Четири състезателки ще представят България. При жените ще участва Деница Паричкова в категория индивидуално жени. При девойките - Десислава Иванова и Ивелина Лукаки - индивидуално и Десислава Иванова, Ивелина Лукаки и Ива Илчева - тройки.
„Надявам се да повторим успеха си от миналия шампионат, заяви президентът на Българския съюз по аеробика Йорданка Благоева. Подготовката премина добре и състезателките са подготвени за първенството. Деница Паричкова е голямата ни надежда.”
Миналата година на еврошампионата Лилия Йорданова стана европейска шампионка, след което прекрати кариерата си.
Съдии ще бъдат Бистра Вълкова и Антония Топлийска, а на състезанието ще бъде и Милена Търничкова като член на ТК по аеробна гимнастика към Европейски съюз по гимнастика.
Източник: http://gong.bg/

вторник, 17 ноември 2009 г.

За европейски ден на вегетарианството





Световноизвестната френска актриса Бриджит Бардо, отявлен защитник на правата на животните, иска Европейският съюз (ЕС) да въведе ден на вегетарианството като част от борбата срещу глобалното затопляне, посочва EUbusiness.
В писмо, изпратено тази седмица до председателя на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу, Бардо посочва няколко седмици преди срещата за климатичните промени в Копенхаген, че иска да привлече вниманието върху отглеждането на едър рогат добитък, което се отразява негативно върху околната среда. Според Бардо, отглеждането на едър рогат добитък не само е отговорно за високите нива на емисии на парникови газове, но също така замърсява почвата и водите, посочва изданието, цитирано от БГНЕС.
"Ако развитите страни намалят консумацията на месо, ще има по-малко глад, който стои в основата на смъртта на шест милиона деца всяка година", посочва Бардо в писмото си до комисията. "Нашата колективна отговорност е да действаме на всички нива, включително чрез подкрепата на вегетарианския начин на живот", посочва още актрисата.
Източник:  http://bgnewsroom.com/