сряда, 10 юни 2009 г.

"ПОРТОКАЛОВАТА КОЖА" - МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

Автор на статията: Симона Пламенова, http://voxos.net/
9-те НАЙ-ГОЛЕМИ МИТА ЗА ЦЕЛУЛИТА

Запознати ли сте добре със същността на целулита? Приемете или отречете завинаги следните 9 мита за портокаловата кожа...

1. Целулитът е болест
Грешно! Целулитът не е болест, а състояние на кожата и то не особено привлекателно. Въпреки, че портокаловата кожа не е заболяване, тя е наследствена.
2. Без спорт няма да се преборите с целулита
Правилно! Продължителен ефект при борбата с целулита не може да се постигне само с кремчета и вълшебни препарати, които дори не достигат до слоя кожа, в който се образува целулита. Спортът помага и то много добре. Най-ефективно е комбинация на спорт, масаж и контрастни душове. По този начин се подобрява кръвообращението и вместо мастни клетки се образуват мускули.
3. Мъжете не могат да имат целулит
Грешно! В повечето случаи мъжете са пощадени от целулит, защото тяхната кожна структура е съвсем различна. Но при приемането на хормона остроген от мъже (поради най-различни медицински причини, например) може да доведе до образуването на целулит дори при мъжете.
4. Който има целулит, има и наднормено тегло
Грешно! Слаби, и дори кльощави жени имат портокалова кожа. Целулитът се появява поради нездрава и нееластична съединителна тъкан. Във всеки случай, наднорменото тегло и натрупването на мазнини е предпоставка за образуване на целулит.
5. В напреднала възраст рискът от целулит се увеличава
Правилно! Според изследване, между 80 и 90 процента от всички жени на възраст над 20 години са имат проблеми с целулита. Но с годините съединителната тъкан губи още повече своята еластичност и здравина. Затова и жените в напреднала възраст са по-застрашени от целулит и по-трудно могат да се преборят с него.
6. В най-тежките случаи помага липосукцията
Грешно! Със спорт, масажи и правилно хранене ще сте най-близо до успеха! Важно е, обаче, да провеждате процедурите редовно и продължително време. Според последни изследвания, липосукцията може дори да влоши положението на кожата ви.
7. Целулитът в най-тежката си форма може да бъде болезнен
Грешно! Целулитът е чисто козметичен проблем, който не води до телесни болки. Жените обаче преживяват много тежко факта, че имат целулит и са готови на всичко, за да се отърват от него. Според проучване, 6 милиарда долара годишно се харчат в борбата срещу целулит в целия свят.
8. Повечето козметични кремове против целулит са неефективни
Правилно! Много изследвания доказват неефективността на повечето кремове, предлагани на пазара. Единствено кофеинът изглежда има ефект - вещество, което се съдържа в повечето кремове, но за съжаление в прекалено малка доза. За да има положителен ефект, съдържанието на кофеин в крема трябва да е над 2% и да е във формата на липозоми. Само така, съставката може да достигне до долните слоеве кожа и да действа срещу целулита. Правилното приложение на кофеина разбива мастните клетки и така намалява ефекта на портокаловата кожа.
9. Контрастен душ и пилинг помагат
Правилно! Принципът е следният: всичко, което засилва кръвообращението и обмяната на веществата влияе благоприятно на кожата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.