вторник, 20 април 2010 г.

SPORT &DEPRESSION

Физически упражнения срещу депресияСтатистическите данни сочат, че много хора страдат от различни видове депресия и ползват антидепресанти, за да си помогнат. Може би има много по-добър начин за борба с тава все по-разпростиращо се съвременно заболяване.

Американски учени чрез множество експерименти са установили, че 30 минути физически упражнения ежедневно могат да понижат риска от депресивни състояния. Техните изводи са, че хора, които се занимават с гимнастика, пилатес, фитнес и други спортове по половин час на ден, са 2 пъти по-малко застрашени, отколкото тези, които не спортуват. Спортуващите са и по-малко раздразнителни и агресивни.

25-30 минути интензивни тренировки подобряват цялостното състояние на организма и го зареждат с енергия, а когато упражненията са съчетани и със здравословно хранене, човек може да е много по-работоспособен и жизнен.


Според учените натоварване от 30 минути засилва имунитета, намалява риска от заболявания като остеопороза, диабет, прави организма по-неподатлив към вирусни инфекции.*По материали на: www.home-bodybuilder.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.