вторник, 1 декември 2009 г.

Най-добрият начин за бягство от скуката в залата

Фитнес с партньор – най-добрият начин за бягство от скуката в залата. Фитнесът с партньор повишава мотивацията, засилва интензивността на заниманията и увеличава издръжливостта на двамата трениращи. Фитнес партньорът може да е любимият мъж, приятелка, познат или позната, запалени по фитнеса или дори роднина, готов да поеме фитнес предизвикателствата заедно с вас. С фитнес партньор може да увеличите интензивността и безопасността на тренировките. Той или тя ще ви помогне да направите още няколко повторения и ще ви мотивира да покажете най-доброто от себе си.
Фитнес партньор – безценен мотиватор
Фитнесът с партньор ще презареди тренировките ви. Вътрешната мотивация е важна, но партньорът може да ви амбицира допълнително и да ви помогне да постигнете целите си. Той или тя ще ви даде тласък, като създаде положителна атмосфера за трениране.
Добре е да знаете, че има някой, който да ви подкрепи, когато сте изтощени физически или да ви окуражи, когато имате проблеми с концентрацията и мотивацията.
                                                                          Фитнес партньор – верен помощник
Фитнес партньорът винаги е на разположение. Ако тренирате сами, сте ограничени от повторенията, които може да завършите без съдействие. Възможно е дори да се наложи да прекратите тренировката преди да сте стигнали до максималния брой повторения. Тук се намесва фитнес партньорът, който трябва да ви помогне да изпълните упражнението, но не да го прави вместо вас.

Как да изберем подходящ фитнес партньор?
•Фитнес партньорът трябва да идва навреме и да е сериозен в тренировките. Редовните закъснения бавят развитието на добра фитнес форма.
•Фитнес партньорът трябва да ви води напред, а не да ви дърпа назад! Това не означава, че непременно трябва да е по-силен физически от вас. Може да сте на едно ниво или дори да е по-назад, но трябва да е достатъчно мотивиран и амбициран заедно да напредвате в тренировките.
•Фитнес партньорът не трябва да е празнословен бърборко или бърборана. Умереното общуване помага, но прекаленото говорене натоварва, изморява и “убива” мотивацията.
•Фитнес партньорът трябва да осигурява минимално съдействие за изпълнението на конкретно упражнение, но да дава максимална мотивационна подкрепа.

Ако вече имате фитнес партньор, но забелязвате, че по-скоро ви пречи, отколкото да ви помага, не се колебайте да го обсъдите с него. Заявете ясно какво точно ви притеснява в поведението му във фитнес залата и опитайте да изгладите нещата. Недоразуменията в отношенията помежду ви извън залата не бива да се прехвърлят по време на тренировка. Приятелят си е приятел, фитнес партньорът си е фитнес партньор.
Източник:  http://dieti.rozali.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.