вторник, 11 август 2009 г.

Какво мислите за руският шейпинг?

2 коментара:

  1. Ами, това видео явно е рекламно, но е доста объркващо. То е комбинация от най-различни неща - аеробика, тае-бо, пилатес, денс аеробика, като тук-таме има упражнения за разгряване или пък boot camp, но не е възможно да има час с такава последователност! Някой се е увлякъл с рекламна цел. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Рекламно би могло да бъде до толкова, че показва основното темпо, стъпки и детайли от шейпинга.В 4 min няма как да се покаже цяла тренировка.За разлика от по-новите течения в груповите спортове като тае бо, boot camp, шейпинга съществува от 1984г.Разработен е в Санкт Петербург от научна група с ръководител Илья Викторович Прохорцев.Освен система от упражнения, шейпинг поддържа специална философия на хранене и оздравително поведение.През първите 6 месеца се поддържа строга индивидуална диета и леки физически упражнения, а в следващите 6 месеца диетата се облекчава, но постепенно се въвеждат по-сложни упражнения.Съществуват специални школи, в които се обучават инструктори по шейпинг.
    По какво се различава шейпинга от аеробиката?
    Аеробиката(създадена от д-р Кенет Купър, книга Аеробика, 1968г.В България е преведена и издадена неговата книга: Купър, К. Нова аеробика, Медицина и физкултура,С. 1986), която и до днес си остава един от успешните начини за поддържане на сърдечно-съдовата, опорно-двигателната система и дихателната способност на организма.
    Главната цел при шейпинга е да отдели проблема, да не се увеличава допълнително обема на мускулите и женското тяло да придобие грацилен вид и приятни форми.Упражненията имат голяма повторяемост, но без използването на допълнителни тежести.Работи се предимно за проблемните зони на женското тяло.Отделя се особено внимание и на стречинга.Определено след като се видят резултатите, човек би се увлякал по тези на пръв поглед леки упражнения:)
    Бих могла да сравня шейпинга с каланетика или аеробика, но сравнение с тае бо или boot camp - звучи несериозно...

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.