събота, 27 февруари 2010 г.

Cardio Pilates& Pilates Bootcamp

Ако преди няколко години думата Пилатес беше непозната за много спортуващи, то това вече не е така. Благодарение на своята достъпност и полезност днес Пилатес е задължителен "асортимент" в графика на всяка спортна зала. Като всеки масов(групов) спорт Пилатес търпи развитие.
Методът Пилатес е еднакво популярен както сред жените, така и сред мъжете, и децата.Може да се каже, че Пилатес няма пол за разлика от Аеробика, която продължава да бъде предпочитана предимно от нежната половина на Планетата. Да, методът Пилатес търпи бързо развитие и жъне популярност, благодарение на ползите и ефекта, които получават от него хората - гъвкавост на тялото, мускулен тонус, антистрес терапия, изправена стойка, самоконтрол. Чрез малко повторения и най-разнообразни позиции, и повече фантазия от страна на инструктора тези, които практикуват Пилатес често успяват да подобрят формата на тялото си без да се преуморяват и без да губят интерес.
Класическият Пилатес, за който сме говорили и преди е с бавно темпо и пълен контрол върху движението. Ново течение е Кардио Пилатес, който е по-динамичен и предлага вариации на упражненията от стоеж в различни комбинации. Предлагам ви видео Кардио Пилатес с Мери Уинзор:

Друга новост е Pilates Bootcamp за най-динамичните натури:


Повече за историята, принципите на метода Пилатес и ползите от него можете да прочетете в статията  Пилатес I част .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.