петък, 20 ноември 2009 г.

4 националки на европейско по аеробика 2009 в Либерец, Чехия


От 21-и до 23-и ноември е европейското първенство по аеробика  (Програма) което ще се проведе в чешкия град Либерец България ще бъде представена от четири състезателки, които заминаха тази сутрин за Чехия. Българската група се води от шефката на родната федерация по аеробика Йорданка Благоева.
Отпътуването на летище София съвпадна със заминаването на националния тим по футбол за контролата в Малта.
Йорданка Благоева и Станимир Стоилов успяха да си разменят няколко думи като взаимно си пожелаха успех в предстоящите състезания.
Къде на майтап, къде на истина от отбора по аеробика попитаха журналистите защо обръщат повече внимание на футболистите, които още не са се класирали за европейските финали, а те отиват на еврофинали в Либерец.
Четири състезателки ще представят България. При жените ще участва Деница Паричкова в категория индивидуално жени. При девойките - Десислава Иванова и Ивелина Лукаки - индивидуално и Десислава Иванова, Ивелина Лукаки и Ива Илчева - тройки.
„Надявам се да повторим успеха си от миналия шампионат, заяви президентът на Българския съюз по аеробика Йорданка Благоева. Подготовката премина добре и състезателките са подготвени за първенството. Деница Паричкова е голямата ни надежда.”
Миналата година на еврошампионата Лилия Йорданова стана европейска шампионка, след което прекрати кариерата си.
Съдии ще бъдат Бистра Вълкова и Антония Топлийска, а на състезанието ще бъде и Милена Търничкова като член на ТК по аеробна гимнастика към Европейски съюз по гимнастика.
Източник: http://gong.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.