вторник, 17 ноември 2009 г.

За европейски ден на вегетарианството





Световноизвестната френска актриса Бриджит Бардо, отявлен защитник на правата на животните, иска Европейският съюз (ЕС) да въведе ден на вегетарианството като част от борбата срещу глобалното затопляне, посочва EUbusiness.
В писмо, изпратено тази седмица до председателя на Европейската комисия (ЕК) Жозе Мануел Барозу, Бардо посочва няколко седмици преди срещата за климатичните промени в Копенхаген, че иска да привлече вниманието върху отглеждането на едър рогат добитък, което се отразява негативно върху околната среда. Според Бардо, отглеждането на едър рогат добитък не само е отговорно за високите нива на емисии на парникови газове, но също така замърсява почвата и водите, посочва изданието, цитирано от БГНЕС.
"Ако развитите страни намалят консумацията на месо, ще има по-малко глад, който стои в основата на смъртта на шест милиона деца всяка година", посочва Бардо в писмото си до комисията. "Нашата колективна отговорност е да действаме на всички нива, включително чрез подкрепата на вегетарианския начин на живот", посочва още актрисата.
Източник:  http://bgnewsroom.com/



1 коментар:

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.