сряда, 13 януари 2010 г.

Твоето тяло

Здравейте!
Днес, отваряйки електронната си поща, получих известие за нова статия в любим сайт, която толкова ме впечетли, че реших да я споделя с вас:)
Статията е озаглавена "Моето тяло е..." и вместо да ви я преразказвам, ще ви я предоставя в оригиналния и вид:
















"...В света на модата, свят на супер слаби модели и налагащите ги дизайнери, с пълна сила приближава и набира скорост, новият модел за 'идеално тяло'. И то не е толкова идеално по сегашните стандарти за красота, стандарти изкуствено създадени, но не отразяващи никоя действителност. Коя нормална Жена например носи размер 0?

Искам да те запозная с 'Жената от страница 194' (the Woman on page 194), така тя бе кръстена от Glamour, защото нейната снимка се появи в техния августовски брой през изминалата 2009 година, на страница 194. Нейното име е Лизи Милър, и тя е модел на агенция Wilhelmina Models.
Да, тя наистина е МОДЕЛ.



Публикуването на нейната снимка предизвика фурор сред читателите - млади и стари, мъже и жени, и в същото време тяхната благодарсност. Много от читателките видяха себе си в тази снимка, в нейното красиво тяло и нейната прекрасна усмивка.
Последва и една статия, в която бяха представени и тези модели работещи за различни агенции. От красиви, по-красиви, според мнението на читателите, а и мое.


Погрешно е мнението, че само слабите жени могат да са красиви и да имат тяло близко до идеалното - според мен просто такова не съществува. И както се менят модните тенденции, така се и мени този идеал, според нравите, предпочитанията и най-вече според желанията на модната индустрия за момента като такава.
Трябва ли ние Жените да се чувстваме притиснати и депресирани от факта, че всяка от нас нормална Жена, си има своите 'извивки' - в ханша, бюста или бедрата. Извивки красиви и неповторими като всяка от нас.
Повечето от нас, сякаш не ги оценяват достатъчно, а напротив ги намират за недостатък свой и всячески се стремят да ги прикрият с дрехи, или просто да ги изгубят като поставят себе си и здравето си в опасност, подлагайки се на нечовешки диети и гладуване, в името на какво питам аз?
Носете си извивките с достойнство мили, красиви и прекрасни Жени. Носете ги с гордост и усмивка, и ако на някой не му харесват, това си е единствено негов проблем. Природата ние е създала такива, и това не е случайно, и както всичко на този свят, така и нашите тела са такива поради някаква и то не каква, а важна причина. Имаме едно тяло, друго няма да получим. И по-добре да го харесваме и обичаме, отколкото обратното.
И като завършек, ти предлагам да продължиш изречението :

Моето тяло е: .....
Предлагам ти, да изброиш всички положителни качества на твоето тяло и сама ще откриеш, колко много са те. Дори ще откриеш и тези, за които дори и не си подозирала, че притежаваш.
Аз самата продължих изречението така : Моето тяло е мое, и го обичам такова, каквото е. Обичам тъмно кафявите си очи и блясъка в тях, бюста ми е перфектен (дори и след две деца), обичам усмивката си ...
Обичайте се такива, каквито сте и се чувствайте добре в собствената си кожа, въпреки всички предразсъдъци налагани ни през годините от околните. Обичайте се, защото ако ние не се обичате и другите няма да ни обичат.
http://www.jenite.net/                                                                                                                      ...."

Напиши какво мислиш за твоето тяло!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.