четвъртък, 7 май 2009 г.

ЙОГА-ФИТ: Йога от ново поколение или Фитнесът на новото поколение?



ЙОГА-ФИТ е най-модерното течение в съвременната йога, по което са пощурели всички американци. ЙОГА-ФИТ е гимнастика за хора на възраст от 6 до 96 години, казва нейната създателка Бет Шоу.
ЙОГА-ФИТ е безопасен и достъпен стил на йога, съчетан с упражнения за сила и гъвкавост от фитнеса.Специално разработените комплекси от упражнения са щадящи тялото от нежелани травми и са подходящи за ежедневна практика.Йога позите, съчетани с допълнителни упражнения и дишане успокояват сърцето.Така, че тялото получава своята тренировка, а умът - мини ваканция.
С какво ЙОГА-ФИТ е по-различна от аеробните спортове?
Аеробните гимнастики (аеробика, степ аеробика, тае бо, високодинамична аеробика и т.н) се извършват с бързи енергични движения, които завършват с умора, докато в ЙОГА-ФИТ упражненията се извършват по-бавно и с грациозни движения, последвани с пълно отпускане на мускулите и нервната система.За това при редовно практикуване специалните комплекси на ЙОГА-ФИТ имат общооздравителен ефект и са подходящи за всички възрасти, докато аеробните спортове се практикуват от по-издържливите на натоварване.
ЙОГА-ФИТ подобрява общото здраве, дава енергия и жизненост, намалява стреса и напрежението, подобрява концентрацията, прави стойката и походката грациозни. Независимо дали сте фитнес привърженик или йога ентусиаст, ЙОГА-ФИТ ще накара тялото ви да разгърне целият си потенциал и ще получите една предизвикателна тренировка.
Специалистите съветват спазването на лек балансиран хранителен режим, да не се преяжда и препива.Желателно е поне 1-2 часа преди тренировка и също толкова след това да не се храните.
Имайте отношение както към количеството, така и към качеството на храната, която консумирате в ежедневието си. Препоръчват се хранителни продукти, които са чисти, приятни и лесно смилаеми, които да оставят приятни чувства у вас самите .
При наличие на бременност или стари травми, дискова херния е добре да се консултирате с вашият личен лекар преди да започнете тренировки.
В комплексите от упражнения в ЙОГА-ФИТ се работи за всички части на тялото-крака, ръце, гръб, талия, гръбнак, шия, всички стави, вътрешни органи. Всяка тренировка се състои от стоящи, седящи и лежащи пози и завършва с пълна релаксация.Освен, че след всяко упражнение следва противовесно на него, също и между самите упражнения се дава достатъчно време за почивка.Препоръчва се практикуване на ЙОГА-ФИТ поне три пъти седмично.
Всеки желаещ да опита, може да се присъедини към групите за начинаещи по ЙОГА-ФИТ в нашите фитнеси, а резултатите ще се появят след няколко седмици.
И запомнете:всяко движение е полезно за вашето тяло, ако ви носи удоволствие, а не болка.

2 коментара:

  1. Поздрави за хубавия блог-много интересни неща пише тук.Занимавала съм се с каланетика и искам да опитам нещо по-различно, но да не е много натоварващо за ставите ми.Искам да попитам къде в Бургас може да се тренира йогафит?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Анонимен!
    Радвам се, че блога ти харесва.Можеш да пробваш тренировките по Йога-фит в зала Стимул и във Фит Сити Джим.Заповядай в удобен за теб час!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.